Office csomag letöltése és telepítése saját gépre

A saját gépre telepíthető Office programcsomag a Microsoft Office365 felhőből tölthető le, amelyhez a Debreceni Egyetem minden hallgatója eduID-vel (egyetemi hálózati azonosítóval) hozzáfér. A licensz 5 független telepítést tesz lehetővé.

Bejelentkezés után általában a levelezési felület jön elő. A jobb felső sarokban található fogaskerék szimbólumra kell kattintani.

A lenyíló menüben válasszuk az Office 365 beállításai menüpontot.

Ezután bejön a profil szerkesztő oldal, itt tudjuk kiválasztani a szoftver lehetőséget, ahonnan majd elérjük az Office telepítőt.

A bejövő oldalon a Telepítés gombra kattintva tudjuk elindítani a szoftverek telepítőjének letöltését.

A felugró ablakon válasszuk a fájl mentése opciót.

A letöltés befejezésekor a telepítő auomatikusan elindul, válasszuk a futtatás opciót. Ha nem indulna el, vagy később akarjuk telepíteni, a böngésző által használt letöltő könyvtárból manuálisan is elindíthatjuk.

A telepítő felteszi a futtatáshoz szükséges fájlokat, majd a háttérben folytatja a munkát. Ezután már csak egy aktiválási lépés lesz hátra ahhoz, hogy használatba vehessük a szoftvereket.

Az első induláskor válasszuk a javasolt beállítások használata opciót, majd fogadjuk el a licensz szerződést.

Ezután be kell jelentkeznünk a felhős azonosítónkkal.
FIGYELEM! A saját gépre telepített Office-ban jelenleg még nincs megoldva az eduID azonosító használata, így az aktiváláshoz egy másik jelszót kell beregisztrálni a mailbox.unideb.hu/officeActivation.php címen, és az ott kapott névvel és a beállított jelszóval lehet majd az Office-ba belépni. Ez a megoldás ideiglenes, a Microsoft rövid időn belül ígérte a probléma megoldását.

Bejelentkezéshez jelenleg _nem_ a hallgatói email címünket kell használni, hanem a mailbox.unideb.hu/officeActivation.php címen beregisztrált felhős azonosítót (ami hálózatiazonosító@unidebhu.onmicrosoft.com alakú).

A jelszó megadása után teljes funkcionalitással birtokba vehető a telepített Office csomag.